Tuesday, November 26, 2013

Advent


O pár dní je tu december a s ním aj začiatok adventného obdobia (tento rok pripadla prvá adventná nedeľa práve na prvého decembra). Na najbližšie týždne až do Vianoc som pre vás pripravila sériu vianočných príspevkov. Nebudú chýbať DIY nápady, darčeky a hlavne návody na ich zabalenie. Verím, že vám tieto príspevky pomôžu s prípravami na Vianoce.

Dnes mám pre vás prvý príspevok zo spomínanej série. Keď som pri upratovaní minulý týždeň (práve včas) našla túto starú dosku, hneď mi napadlo vyrobiť z nej adventný kalendár. Nechajte sa inšpirovať a vyrobte si rovnaký adventný kalendár podľa tohto jednoduchého postupu:


Ako základ som použila zadnú dosku zo starého rámu. Môžete však použiť aj preglejku, hrubý 
kartón alebo akúkoľvek dosku, ktorú nájdete.  Použite dosku veľkosti 50 x 40 cm alebo väčšiu. 


Je na vás, či začnete od 1 (tak ako ja) alebo na vrchol stromčeka dáte naopak číslo 24. Čísla môžete aj poprehadzovať a umiestniť náhodne. Ja som kúpila štipce, ktoré už boli očíslované. Ak také 
nezoženiete, môžete si ich vyrobiť z filcu alebo použiť obyčajné štipce a čísla napísať na balíčky. 


Do balíčkov som dala cukríky a malé čokoládky, ale fantázii sa medze nekladú. 
Môžete do nich schovať aj malé darčeky, kupóny, odkazy a podobne.


Na označenie najdôležitejších dní (adventné nedele, Mikuláš a Štedrý deň) som použila malé vysačky. 
Hotovo, takto vyrobený kalendár môžete niekomu darovať napríklad na Mikuláša.


Obchody, v ktorých zoženiete všetko potrebné na výrobu adventného kalendára: 

All photos by Paper Crane Adventures. 

Tuesday, November 19, 2013

Dôvod na oslavu

V novembri oslavujem hneď dvakrát. O rok viac má tento mesiac nielen môj blog, ale aj ja. Podobne ako minulý rok som pre vás preto pripravila narodeninový príspevok. Dnes sa trochu netradične nebudem venovať baleniu darčekov. Na inšpiráciu som pre vás vybrala niekoľko zaujímavých spôsobov, akými môžete ozdobiť narodeninovú tortu. Takto ozdobená torta určite zaujme a poteší každého oslávenca. Navyše, všetko sú to veľmi jednoduché nápady na výrobu. Čo na ne hovoríte? Páčia sa vám? 
pre viac informácii kliknite na odkaz: 
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14 / 15  


Tuesday, November 12, 2013

Netradičný baliaci papier


Ak nemáte poruke baliaci papier vyskúšajte zabaliť darček do vytrhnutých strán z časopisu. Myslím, že na prvý pohľad si rozdiel nikto ani nevšimne. Dokonca takto zabalený darček vyzerá možno ešte lepšie, čo poviete? Vyberte si však časopis z dobrého, najlepšie matného papiera, ale rovnako dobre poslúžia aj obyčajné noviny. 


Obchody, v ktorých zoženiete všetko potrebné pre toto balenie:  špagát, stuha, tenký zlatý špagát, štítky.

All photos by Paper Crane Adventures

Monday, November 4, 2013

365 dní

Po dlhom odhodlávaní som si presne pred rokom založila tento blog. Ako som vtedy napísala, bol to pre mňa začiatok jedného veľkého dobrodružstva. Keď sa spätne obhliadnem, som rada, že som sa na to dala. Veľa vecí som sa naučila, aj keď musím priznať, že nájsť si čas a pravidelne prispievať nebolo vôbec ľahké. Všetko potrebuje svoj čas a preto verím, že tento prvý rok bol iba taký rozbiehací a že budúci bude ešte lepší. Napíšte mi, čo sa vám na blogu páči alebo naopak nepáči a čo by ste do budúcna radi uvítali. Ďakujem za všetky komentáre a názory. Veľké ďakujem patrí aj Marošovi, ktorý po mne všetky príspevky kontroluje, môjmu bratovi, ktorý mi na začiatku pomohol blog rozbehnúť a vôbec všetkým, ktorí ma podporovali. 

Na pripomenutie som pre vás pripravila prehľaď vybraných príspevkov, ktoré ste za tento rok mohli na blogu vidieť. Ak ste náhodou začali blog sledovať až teraz, možno vás záujme aj nejaký starší článok.

A nezabudnite, že Paper Crane Adventures môžete sledovať aj cez FacebookBloglovin. Pre ešte viac nápadov a inšpirácie navštívte Pinterest


All photos by Paper Crane Adventures

Friday, November 1, 2013

Jesenný balíček


Dnes som pre vás pripravila ďalší návrh na darček, ktorý je jednou z možných alternatív ku klasickým darčekom (prvý článok nájdete tu). Páči sa mi myšlienka darovať namiesto jedného darčeka (víno, bonboniéra) viacej malých drobností. Vybrala som produkty, ktoré sa k sebe hodia a zároveň pekne vyzerajú. Samozrejme je na vás, čo dovnútra dáte. Balíčky môžete darovať niekomu k narodeninám (ako som to urobila ja), ale výborne sa hodia aj na zlepšenie nálady v jesennom období. 


V oboch krabičkách sú tie isté darčeky, len v inom farebnom prevedení. Na dotvorenie príjemnej 
atmosféry som pribalila zápalky. Nálepky na oblepenie zápalkových krabičiek nájdete tu a tu


V tomto prípade som na ozdobenie použila okrúhle etikety, ktoré som vytlačila na nálepkový papier. 


Obchody, v ktorých zoženiete všetko potrebné: krabicapapiernatrhaný papierstuhapapier na tlač nálepiek

All photos by Paper Crane Adventures